Miért nem használjuk a fórumot Facebook helyett

Kérdésed vagy ötleted van a Siklóernyős Fórummal kapcsolatban? Beszéljük meg!

Miért nem használjuk a fórumot Facebook helyett

HozzászólásSzerző: kepes » hétf. máj. 27, 2013 2:55 pm

Ma a facebook Paraglider Friends csoportjában bontakozott ki egy beszélgetés köztem és bálint között, amit itt folytatnék. Eddig ez volt:

Képes Péter Jó lenne, ha ez egy fórum lenne... Miért nem folytatjátok itt, mi az akadálya? Mint admin, szívesen várom az ötleteket, és megváltoztatom, ha valami nem tetszik! http://ernyosforum.hu/

Ernyős Fórum.hu • Ernyős Fórum.hu
ernyosforum.hu
Magyar siklóernyősök online közössége. Szakértés repülésről, versenyekről, utazá...
Tovább
4 órája · Tetszik · Előnézet eltávolítása

Bálint Biró Azé nem Petikém, -egyem a zuzádat, mert mióta az ellentábornak sikerült bezáratni a pg.fórumot, egyetlen halvány, gyenge utánzatot sem sikerült előadnia még a hozzáértőknek sem. Van most kb. ezer valahol-akárhol eldugott linkek alatt fellelhető kis fórum próbálkozás, de a létrehozójukon kívül nem is nagyon pörög rajtuk senki. Még nem láttam hasonlót sem, mint a pg, sem használhatóságát tekintve, sem esztétikailag hasonlót, vagy áttekinthetőség szempontját nézve, szóval gyalázatosak a próbálkozások. Volt ígéret, hogy majd lesz új fórum, de még a régi dolgai sem zárultak le. Most még sajna ez van. Egy témán valahol pörgünk kicsit, aztán elfelejtjük.
3 órája · Tetszik

Képes Péter Bálint, ha megírjátok mi legyen más az ernyosforum.hu oldalon, megcsinálom, de az, hogy szar kicsit kevés. Konstruktívan! Nem titkoltan a paraglidigforum.com van lekoppintva, ami azért eléggé bevált.
2 órája, mobil használatával · Tetszik · 1

Kardos István Peti, egyfelől köszi hogy próbálsz minden hálátlanságnak látszó reakció ellenére segíteni a csapaton. Másfelől ha felkészült lennél Bálint Biró terminológiából, akkor tudnád, hogy nála az "sz@r" egy közepes minősítésnek számít, kb. mint DHV 1-2, tehát szinte dicséret, csak ezt magától nem tudja jól kifejezni.
2 órája · Tetszik

Kadlec Tamás Amikor a pg.c2 indult és működött nem volt más alternatíva. Itt meg nincs szükség moderálásra (max. a nem ismert, és nem valódi nevüket használókat kell kidobni ), mert nyílván mindenki csak olyat ír le a saját nevével, amit mer és tud vállalni és rögtön nincs is olyan nagy mocskolódás mint amikor nick nevek mögé bújnak emberek.
2 órája · Szerkesztve · Tetszik

Kardos István Kadlec Tamás, azért nem értek egyet, mert én mindig csak a saját nevemben, mindig csak igazat írtam, soha nem "mocskolódtam". Mégis évek óta járok, két hét múlva megyek legközelebb alperesként bírósági tárgyalásra egy potom 5 milliós kártérítési kereset miatt a pg.c2 okán. Szóval nem olyan 2x2 egyszerűségű ez a kérdés...
kb. egy órája · Tetszik · 1

Bálint Biró hehe, csak nem!? elárulom, én is szorgalmasan járok bíróságokar alparaesként szintén a régi pg kapcsán, és még sokan mások, ahogy régen a szereplőket szokták felsorolni egy mesefilm végén.
kb. egy órája · Tetszik

Laszlo Takacsy Kacsa, ez hihetetlen. Azt hittem, már rég elült az ügy azzal, hogy szét lett verve az oldal. sajnálom, hogy vannak emberek, akik az utolsó körömszakadtáig csak a saját igazukhoz ragaszkodnak, olyan ez, mint az az öreg néni, aki halálba pereli magát egy apró földdarabért, mindegy, hogy belehal, de perel a saját testvérével..Mellesleg a teljes magyar siklóerynős társadalmomnak óriási veszteség volt ez, de hát ezt a régebbiek tudják. Azóta persz elszállt az idő, és tényleg, az, ami evolúciós módon, a közösség épülésével párhuzamosan létrejött, egyelőre úgy látszik, nem jön össze. Létrejöttek közben a közösségi médiák, és ezzel fregmentálódott a kommunikáció, és evolúciós alapon nem tud létrejönni egy hasonlóan központi szerepet játszó közösségi fórum. Hacsak nem megint betesz valaki elég munkát/pénzt a bevzetésbe, mint ahogy Lupuszék annak idején odatették magukat abban a világban. Sajnálhatjuk, akkor nem tudtuk, hogy az egy kivételes időszak volt, most már tudjuk. Szétszórattunk, mint Mózes népe a pusztában.
kb. egy órája · Szerkesztve · Tetszik

Bálint Biró Szóval Peti, ha valami értelmes vagy használható fórumot szeretnél, akkor a régi pg.-t kellene modellezned, és legalább eleinte amíg rendesen felfut, addig kellene mellőzni minden regisztrációt, meg azonosítást. Illetve még azt is el tudnám képzelni, hogy szabadon választhatóan lehessen regisztrálni hitelesen megerősítést kérő levéllel, és akár free státuszban is csak egy egyszerű nick-el. Tamásnak pedig mint szakértőnek már az első sorból kiderül, hogy mi a mocskolódás tárgya, és akár nem is kell neki kötelezően végigolvasni. Sőt bárki megteheti, vagy beállíthatja magának, hogy csak a nevüket vállaló emberek írásait lássák, vagy olvashassák, illetve ha kíváncsiak a free verzióra is, akkorahhoz külön kapcsolóval lehessen hozzáférni. Persze én nem értek hozzá, nem tudom, hogy ezt így meg lehetne-e csinálni. Nálunk, és ahogy követem a nemzetközi eseményeket, másutt is annyira belterjes a siklóernyős társadalom, olyan mélyek az indulatok, akkorák a függőségi viszonyok, a félelmek, a sejtelmek, a találgatások, hogy senki nem meri leírni kertelés nélkül a saját véleményét, mert azért nagyon megütheti a bokáját, mint ahogy ezt többen már szenvedik is. Virágnyelven fogalmazgatni, meg nyalakodni meg már a kutya sem akar, így aztán nem is nagyon ír senki semmit sehova. És már így is lehet, hogy túl sokat írtam!
kb. egy órája · Tetszik · 3

Laszlo Takacsy Unalmas is ez így,, sehol egy kis szarkazmus mód, egy jó kétértelmű kijelentés, utalgatás bizonyos értesülésekre..Te is Bálint, azért megszánhatnál minket, és egy két veretesebb gorombaságot megereszthetnél néha, úgyis átmegy rögtön irodalomba, és a következő évben már hivatkoznak rá, mint az alaptanterv részére. Kivéve azt, akinek nincs szépérzéke, és annyira gyenge lábakon áll az önértékelése, hogy úgy érzi, minden róla szól, és azonnal meg kell torolnia. Ez csak úgy kijött belőlem elnézést, csak a régi szép idők kedvéért nosztalgiáztam kicsit.
kepes
Site Admin
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: csüt. júl. 21, 2011 6:18 pm

Vissza: Suppor Fórum - helpdesk, ötletek, igények

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron